Velmi rádi vám dáváme vědět, že PRÁVĚ DNES vychází nová kniha pohádek finanční gramotnosti autorů V. Pikora & M. Šichtařová: ZLATÝ POKLAD. Kniha je distributorem v rámci akce „Velký knižní čtvrtek“ zařazena mezi TOP 16 předvánočních titulů!

 

Knihu je možné zakoupit za zvýhodněnou cenu (i s podpisy a osobním věnováním od autorů) zde: http://www.nextfinance.cz/knihy/

 

Bohatě ilustrovaná kniha pohádek dvou ekonomů, autorů několika bestsellerů a nositelů prestižního ocenění Magnesia Litera 2014 cílí na děti 1. stupně základních škol. Autoři sami jsou rodiče čtyř dětí, s nimiž byla kniha vyladěna do podoby pochopitelné a současně přitažlivé pro dětského čtenáře.

 

  • „Je lepší schovat zlato pod polštář, nebo raději do skřítčí banky?“
  • „Odnese si čert Honzu do pekla, protože si špatně přečetl smlouvu o půjčce, nebo Honza přijde zavčasu k rozumu a čerta přechytračí?“
  • „Naučí se Daniel od trola, jak se vyhnout riziku, nebo ho spolkne mořská obluda?“
  • „Vysvobodí rozpustilá Bára staré lichváře od kletby, nebo sama skončí mezi strašidly?“

 

V knize se vše točí kolem peněz. Příběhy se hemží pohádkovými bytostmi, vychytralými podvodníky, moudrými i méně moudrými lidmi i zvířátky. Jedno ale mají všechny pohádky společné: Laskavým a nenásilným způsobem vysvětlují základní pojmy finanční gramotnosti. Z knihy je možné pochopit, jak se v životě chovat, aby se čtenář nikdy nedostal do finančních obtíží.

Kniha je koncipována jako 35 pohádek na různá finanční témata: Od nutnosti čtení smluv, přes inflaci, akcie, až například po spotřebitelská práva. Každá kapitola je doplněna otázkami, na základě nichž dospělí vedou děti k vyzkoušení sebe sama, zda hlavní poselství kapitoly je správně pochopeno.

NextBlog

Na nextBlogu naleznete nejen aktuální postřehy ze světa financí, ale téže zajímavé odkazy na věci, které nás zajímají a baví. Doufáme, že Vás budeme nejenom informovat, ale i bavit a téže vzdělávat.